Goed nieuws: uw huishoudhulp kan eindelijk weer aan de slag!

En dat is niet enkel goed nieuws voor hem/haar…maar ook voor u!

Hoewel de dienstenchequesector officieel niet gesloten werd vanwege Covid-19, besloten toch heel wat bedrijven om hun activiteiten voorlopig stil te leggen om de gezondheid van hun personeel en klanten te garanderen.

Nu de afbouw van de lockdown werd aangekondigd door de regering, zullen de bedrijven hun dienstverlening geleidelijk aan heropstarten en zullen de huishoudhulpen stilaan het werk hernemen.

U, als gebruiker, kan uw steentje bijdragen om de heropstart van uw huishoudhulp zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.


Vertrouw uw huishoudhulp en respecteer zijn/haar “nieuwe” werkwijze


Ook u kan ervoor zorgen dat uw huishoudhulp in zo veilig mogelijke omstandigheden het werk kan hervatten, en dit door onderstaande veiligheidsvoorschriften te respecteren:

  1. Verlucht uw woning, bij voorkeur vóór de aankomst van uw huishoudhulp. Indien uw huishoudhulp het nodig acht tijdens het werk moet ook hij/zij de mogelijkheid hebben om de werkplek te verluchten.

  2. Zorg ervoor dat het schoonmaakmateriaal en de schoonmaakproducten makkelijk toegankelijk zijn. Was de microvezeldoeken (en andere doeken) op 60° na gebruik door uw huishoudhulp.

  3. Vermijd elk contact met uw huishoudhulp. Blijf niet in dezelfde ruimte waar uw huishoudhulp aan het werk is. En als dat niet mogelijk is, moet u de social distancing-regel (1,5 m afstand houden) verplicht naleven. We raden u eveneens aan om een mondmasker te dragen om het besmettingsgevaar te beperken.

  4. Voorzie de mogelijkheid voor uw huishoudhulp om zijn/haar handen te wassen (zo veel als nodig). Water en zeep volstaat. Voorzie eveneens het nodige materiaal om de handen correct af te drogen (bij voorkeur wegwerpdoekjes).

  5. Maak bij voorkeur gebruik van elektronische dienstencheques. Gebruikt u toch nog papieren cheques? Leg ze op voorhand klaar om persoonlijk contact met uw huishoudhulp te vermijden.

  6. Contacteer uw dienstenchequebedrijf indien u of iemand van uw gezin symptomen vertoont (zelfs bij lichte verschijnselen).


Gezondheid is onze prioriteit!

Bedankt !


Belangrijk:

Het dienstenchequebedrijf zal de nodige richtlijnen en instructies communiceren naar uw huishoudhulp zodat hij zijn/zij haar werk zo veilig mogelijk kan uitvoeren. De regels die uw dienstenchequebedrijf oplegt kunnen mogelijk strikter zijn. De regels respecteren toont aan dat u belang hecht aan uw eigen gezondheid, die van uw familie én van uw huishoudhulp.

  • White Facebook Icon
FTS_Logo_NL_RVB.png