top of page

Hoe bereid ik mijn huis voor op de komst van mijn huishoudhulp?


Elke professional vindt het belangrijk om zijn dagelijkse werk op een aangename en ordelijke plek te kunnen uitvoeren. Is je huis klaar om je huishoudhulp in de beste omstandigheden te ontvangen? Hier enkele tips om je huis helemaal voor te bereiden.


Controleer je materiaal

Bovenal is het heel belangrijk om te controleren of je over al het nodige, aangepaste materiaal beschikt. Dit kan aan de hand van onze checklist. Als alle vakjes zijn aangevinkt, controleer dan zeker ook of je materiaal schoon en goed onderhouden is. Goed onderhouden materiaal verhoogt de veiligheid en draagt bij tot de kwaliteit van het werk van je huishoudhulp.

Controleer eveneens of je voldoende materiaal hebt: je moet bijvoorbeeld voor elk specifiek gebruik een aparte microvezeldoek voorzien om bacteriën geen kans te geven. Voorzie eveneens verlengkabels om het comfort van je huishoudhulp te verhogen.


Berg je materiaal op

Het is goed dat je over het nodige materiaal beschikt, maar het moet wel toegankelijk zijn. Communicatie is van essentieel belang, zorg ervoor dat je huishoudhulp weet waar zij het nodige materiaal kan vinden. Voorzie een vlot toegankelijke plek om het schoonmaakmateriaal op te bergen.


Bereid je huis voor

Om de tijd die je huishoudhulp in je huis spendeert te optimaliseren, zorg je er best voor dat alle plekken waar moet worden schoongemaakt, opgeruimd zijn. De tijd die de huishoudhulp spendeert aan opruimen, kan ze immers niet meer spenderen aan schoonmaken.

Een voorbereid huis optimaliseert het tijdsgebruik en verhoogt de kwaliteit van het werk, maar is bovenal ook een aangename werkplek!

bottom of page