top of page

Hoe mijn huishoudhulp beschermen tegen Covid-19?

Het valt niet te ontkennen dat we momenteel een gezondheidscrisis ervaren en dat er gevaren verbonden zijn aan het virus. Zoals echte professionals zetten de huishoudhulpen hun werk verder.

U, als gebruiker, moet zorgen voor de veiligheid van uw huishoudhulp. Hoe?

  • Contacteer uw dienstenchequebedrijf indien u (of iemand van uw gezin) in quarantaine bent of wacht op de resultaten van uw test. Idem als u symptomen vertoont (zelfs bij lichte verschijnselen).

  • Verlucht uw woning, bij voorkeur vóór de aankomst van uw huishoudhulp. Indien uw huishoudhulp het nodig acht tijdens het werk moet ook hij/zij de mogelijkheid hebben om de werkplek te verluchten.

  • Vermijd elk contact met uw huishoudhulp. Blijf niet in dezelfde ruimte waar uw huishoudhulp aan het werk is. En als dat niet mogelijk is, moet u de social distancing-regel (1,5 m afstand houden) verplicht naleven. We raden u eveneens aan om een mondmasker te dragen om het besmettingsgevaar te beperken.

  • Voorzie de mogelijkheid voor uw huishoudhulp om zijn/haar handen te wassen (zo veel als nodig). Water en zeep volstaat. Voorzie eveneens het nodige materiaal om de handen correct af te drogen (bij voorkeur wegwerpdoekjes).

  • Zorg ervoor dat het schoonmaakmateriaal en de schoonmaakproducten makkelijk toegankelijk zijn. Was de microvezeldoeken (en andere doeken) op 60° na gebruik door uw huishoudhulp.

  • Maak bij voorkeur gebruik van elektronische dienstencheques. Gebruikt u toch nog papieren cheques? Leg ze op voorhand klaar om persoonlijk contact met uw huishoudhulp te vermijden.

Gezondheid is onze prioriteit!


Belangrijk:

Het dienstenchequebedrijf zal de nodige richtlijnen en instructies communiceren naar uw huishoudhulp zodat hij zijn/zij haar werk zo veilig mogelijk kan uitvoeren. De regels die uw dienstenchequebedrijf oplegt kunnen mogelijk strikter zijn. De regels respecteren toont aan dat u belang hecht aan uw eigen gezondheid, die van uw familie én van uw huishoudhulp.


DANK U

bottom of page