top of page

Je huishoudhulp is in de eerste plaats een mens van vlees en bloed.


Het is voor elk van ons vanzelfsprekend: een huishoudhulp is meer dan iemand die poetst, en het is allesbehalve een robot. Toch genieten niet alle huishoudhulpen van een aangepaste werkomgeving. We overlopen even samen wat ze nodig hebben om in de gepaste omstandigheden hun werk te kunnen doen.

Jouw (t)huis: een kleine onderneming.

Het is normaal dat je jouw huis niet als een werkplaats, bedrijf of kantoor ziet. En toch is dat wel het geval voor je huishoudhulp. Daarom heeft zij of hij er recht op correcte werkomstandigheden, net zoals jij op jouw werk.

Veiligheid en hygiëne in de eerste plaats.

Je huishoudhulp moet kunnen rekenen op materiaal dat goed onderhouden wordt. Check bijvoorbeeld regelmatig of elektrische toestellen nog goed werken en of je keukentrapje wel stabiel is. Het zijn eenvoudige gewoontes die essentieel zijn voor de veiligheid.

Omwille van Covid-19 is het ook noodzakelijk om de gebruikte microvezeldoeken (en andere doeken) te wassen elke keer nadat uw huishoudhulp is langsgeweest.

Verder raden we om hygiënische redenen eveneens aan om deze doeken regelmatig te vervangen. Hier kan u nogmaals de veiligheidsvoorschriften nalezen om een zo veilig mogelijke werkomgeving voor uw huishoudhulp te creëren.

Ontvang je huishoudhulp in een ordelijk en opgeruimd huis; zo toon je niet alleen respect; het is ook efficiënt en motiverend.

Degelijk werkmateriaal voor een goed resultaat.

Ergonomisch kwaliteitsmateriaal spaart de gezondheid van je huishoudhulp en zorgt vanzelf voor kwalitatiever werk. Daarom schreven we een artikel over aangepast schoonmaakmateriaal. Je leest het hier.

Hallo! Hoe gaat het met je? Dank je wel!

Je bent vaak gehaast en misschien gestresseerd. Zo vergeet je wel eens te zeggen, of te schrijven, dat je blij bent met het gedane werk. Zoals iedereen apprecieert je huishoudhulp een compliment. Heb je instructies? Of opmerkingen? Het wordt allemaal veel eenvoudiger met wederzijds respect.

RESPECT en vriendelijkheid, daar heeft iedereen deugd van!

bottom of page