top of page

Welke verschillende opleidingen bestaan er voor huishoudhulpen?

Er bestaat een groot opleidingsaanbod voor huishoudhulpen. Dankzij opleidingen kunnen zij hun schoonmaaktechnieken (zoals ramen poetsen en strijken) verder ontwikkelen, en hun gedragsvaardigheden (zoals communicatie, stressmanagement en werkorganisatie) verbeteren.


Hieronder vind je een aantal voorbeelden van opleidingen voor huishoudhulpen:


Opleidingen Schoonmaaktechnieken: In deze opleidingen komt het volgende aan bod: efficiënte schoonmaakmethodes, het juiste gebruik van schoonmaakproducten en schoonmaakmaterialen.


Opleidingen Ergonomie: Deze opleidingen zijn noodzakelijk voor hun gezondheid. De focus ligt op de juiste werkhouding die huishoudhulpen moeten aannemen om fysieke klachten te vermijden. Zo kunnen ze hun gewrichten beschermen (rug, polsen, knieën …), wat een gunstig effect heeft op hun welzijn.


Opleidingen Timemanagement en Werkorganisatie: In deze opleidingen leren de huishoudhulpen hoe ze hun tijd optimaal kunnen benutten, hoe ze prioriteiten moeten stellen, en ook hoe ze hun werk op een efficiënte manier kunnen organiseren, zodat jij als klant tevreden bent.


Opleidingen Veiligheid en EHBO: Deze opleidingen kaarten de algemene veiligheidsvoorschriften aan, zoals het veilig gebruik van schoonmaakproducten en de preventie van huiselijke ongevallen. Ook leren de huishoudhulpen hoe ze de eerste zorgen moeten toedienen bij een ongeval.


Opleidingen Communicatie: Huishoudhulpen komen dagelijks met meerdere klanten in contact. Het is dus belangrijk dat ze hun communicatieve vaardigheden ontwikkelen, zodat de communicatie met jou zo duidelijk, respectvol en professioneel mogelijk verloopt.


Coaching op de werkvloer: Deze opleidingen worden gegeven op de werkvloer, bij de klant thuis. De coach (een ervaren huishoudhulp) geeft zijn/haar werkervaring door aan zijn/haar collega’s.


De opleidingen kunnen gegeven worden door professionele opleiders, het omkaderend personeel van het dienstenchequebedrijf zelf of een ervaren huishoudhulp die opgeleid werd tot coach.


 

Steun de opleiding van je huishoudhulp!

“De opleiding van je huishoudhulp garandeert hun welzijn en draagt bij aan jouw tevredenheid”.

bottom of page